duminică, 31 octombrie 2010

Ziua Internationala a Marii Negre, 31 octombrie

Data de 31 octombrie a fost desemnată „Ziua Internaţională a Mării Negre” în anul 1996, cînd toate cele şase ţări riverane – Bulgaria, Georgia, România, Federaţia Rusă, Turcia şi Ucraina – au semnat Planul Strategic de Acţiune pentru Reabilitarea şi Protecţia Mării Negre împotriva Poluării. Astfel, în fiecare an, în 31 octombrie, este serbată cea mai izolată mare a lumii. Marea Neagră este aproape în totalitate separată de restul oceanelor lumii, atinge adîncimi de pînă la 2212 metri şi are un bazin hidrografic de 420.000 de km2, suprafaţă ce corespunde unei treimi din zona continentală a Europei.
În ultimele decade ale secolului XX, Marea Neagră a suferit deteriorări puternice ale condiţiilor de mediu, datorate, în cea mai mare parte, eroziunii costiere, eutrofizării, insuficientei tratări a apelor uzate, introducerii de specii exotice, pierderii de habitate şi managementului neadecvat. Diversitatea biologică a scăzut dramatic.

Adoptarea, în 1996, pe 31 octombrie, a Planului Strategic de Acţiune pentru Marea Neagră, în cadrul Conferinţei Interministeriale, a fost încununarea activităţii de trei ani a Programului de Mediu pentru Marea Neagră. Acest Plan Strategic recunoaşte importanţa participării tuturor sectoarelor societăţii la implementarea şi aplicarea principiilor planului, precum şi obţinerea dezvoltării durabile în regiune.

sursa :http://supravietuitor.wordpress.com/2010/10/31/ziua-internationala-a-marii-negre-31-octombrie/

miercuri, 20 octombrie 2010

Stimate coleg,


Pe 25 0ctombrie 2010, intre orele 11.00-17.00, SCMD organizeaza­­­­­­­­­­­­­ actiuni sindicale prilejuite de ZIUA ARMATEI. Prezenta este obligatorie (se admit absentele numai  in caz de  forta majora).
Tinuta:
- civila , decenta. Se va purta vesta si sepcuta inscriptionate cu insemnele SCMD;
- nu se va purta tinuta militara, acest fapt contravenind Ordinului ministrului apararii nationale, privind ocaziile in care se poarta uniforma militara de catre cadrele militare in rezerva si in retragere (M- 146/24.10.2003) ;
-Se va  purta obligatoriu la gat legitimatia de membru SCMD (intr-un suport de plastic, prins cu un snur, nu cu clema, din motive de siguranta);
Luati-va masuri asiguratorii in caz de conditii meteo nefavorabile.
ALTE PRECIZARI:
-Nimeni nu va parasi dispozitivul decat la semnalul conducatorului actiunii;
-Pe timpul mitingului e bine de stiut si mai ales , de urmat:
             - uitati-va bine pe cine aveti langa voi ;
             - nu lasati persoane straine sa patrunda in grupul cu care sunteti;
             - uitati-va atent la cei care sunt imbracati mai gros, par mai ciudati sau mai “exuberanti”; 
             - nu va lasati provocati de oameni pe care nu ii cunoasteti ;
            - evitati situatiile conflictuale ;
            - nu provocati organele de ordine ;
            - nu purtati obiecte contondente sau care pot provoca rani; 
            - urmati-va conducatorii de grup;
            - nu va risipiti, nu va rupeti de grup; 
            - daca apar conflicte regrupati-va si stati calmi ; 
            - folositi telefoanele sau camerele video pentru a fotografia - filma tot ce pare mai ciudat sau deosebit, inclusiv participantii "echipati " mai deosebit;
     - fiti vigilenti, pentru orice neregula, sesizati personalul de ordine;
      - pentru a evita dezinformarile, toate informatiile, schimbarile de program survenite, referitor la activitatea mentionata si a altora ce vor urma, le veti obtine numai de pe site-ul filialei noastre.

        
Nu se va da curs la: violenta, injurii, etichetari, provocari, aruncarea de obiecte, accesorii sau  insemne militare, (sepci, grade militare, etc).
         Ne  dezicem de orice persoana care se va manifesta in acest mod .
      Continutul acestui mesaj il veti aduce obligatoriu la cunostinta tuturor colegilor particianti la actiune!

      Verificati cu regularitate mesajele de pe telefon si e-mail si cititi site-ul filialei !
                                             
                                                                         Presedintele SCMD Filiala 1 Tulcea

vineri, 15 octombrie 2010

PROTEST

In ziua de 25.10.2010 intre orele 11.00 – 13.00, în fata Prefecturii Tulcea si sediul PDL din localitate, un număr important de cadre militare, membrii ai SCMD Filiala 1 Tulcea şi simpatizanţi  ai mişcării sindicale din garnizoană, vor picheta şi îşi vor manifesta nemulţumirea fata de politica de distrugere a tuturor valorilor acestui neam, de către actuala guvernare „Băsescu – Boc”.
Participanţii vor protesta pentru:
        modul fraudulos in care s-a votat Legea 323/2010 privind sistemul unitar de pensii publice;
       Respingerea de către Senat la data de 17.05.2010 a propunerii legislative pentru modificarea Legii nr.329 din 5 noiembrie 2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional
       Adoptarea „Proiectului de Lege pentru abrogarea Cap.IV din Legea nr.329/2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional – lege organică Adoptat de Senat în condiţiile art.75 alin.(2) teza a III-a din Constituţia României  Cameră decizională”.


Presedinte S.C.M.D. Filiala 1 Tulcea